Hymac 370c

Discuss excavators here

Topic author
telboy
Posts: 1
Joined: Sun Feb 10, 2008 9:49 am
Real name: terry

Hymac 370c

Post #1 by telboy » Sun Feb 10, 2008 2:37 pm

I have an old hymac 370c an have been having problems with ram seals but today I have a new problem.
The right hand slew ram has what looks like a little pressure relief valve on the end of the ram and each time I use the slew for the backactor I get a jet of hyd fluid any ideas

Regards Telboy


Jeremy Rowland
Moderator
Posts: 7767
Joined: Sun Aug 05, 2007 8:36 pm
Real name: Jeremy Rowland
Has thanked: 1430 times
Been thanked: 1269 times

Re: Hymac 370c

Post #2 by Jeremy Rowland » Sun Feb 10, 2008 10:22 pm

Hi Terry,

Whilst I'm no expert on hydraulics it sounds to me that you either have too much oil in your system or a relief valve that is not functioning correctly. This would explain why you are continually blowing ram seals and the jet of hydraulic oil from your slew ram sounds like there is too much pressure in the system :?:
Just an idea hope it helps.

Jeremy


Nick Drew
Posts: 5138
Joined: Tue Jun 12, 2007 10:10 pm
Real name: Nick Drew
Has thanked: 404 times
Been thanked: 188 times

Re: Hymac 370c

Post #3 by Nick Drew » Sun Feb 10, 2008 11:10 pm

Hi Terry,

And a big welcome to CMN :thumbs_up:

I think this is one for our resident mechanical expert tctractors ;)

Nick :mrgreen:
Why not visit my Digger Man Blog at Earthmovers http://www.earthmoversmagazine.co.uk/?page_id=3092

Join the Digger Man Blog Facebook page, click on this link to apply to become a member https://www.facebook.com/groups/1422908344617046/


martyn williams
Posts: 6393
Joined: Mon Nov 03, 2008 8:06 pm
Real name: MARTYN WILLIAMS
Location: South Wales
Has thanked: 296 times
Been thanked: 356 times

Re: Hymac 370c

Post #4 by martyn williams » Mon Feb 11, 2008 7:46 pm

I think you will need to check oil level/grade of oil and correct pressure of your hydraulics,are the relief valves set too high.Or may be just old seals and o rings.On some machines you will have a swivel joint at the end of your hoses.The o rings may be perished or gone hard.
Hope this helps.


Return to “Excavators”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests